warmtepomprincipe

Tegenwoordig kun je een huis goed verwarmen met een warmtepomp. Er zijn goede mogelijkheden om voor een redelijk bedrag zo’n superzuinig apparaat, jaar in jaar uit, je huis te laten verwarmen en te koelen!

Je bent niet meer gebonden aan bronboringen. Het blijft natuurlijk wel het meest energie efficient, maar het kan ook met een lucht-water warmtepomp.

Samen met een zonneboiler kan dit een enorme uitkomst zijn voor vele huishoudens en andere consumenten. Plaatst men er dan nog een flinke zonnestroom installatie en een klein windmolentje voor de opwekking van elektriciteit bij dan gaat het verbruik van fossiel fors naar beneden. Er zijn ook mogelijkheden voor een autonome verwarming van tapwater en huisverwarming.

Warmtepomp: U heeft er waarschijnlijk al een in huis!!

Wat dacht u van de koelkast die brengt de warmte vanuit de koelkast naar buiten...

Het gesloten kringloop principe van de warmtepomp is eigenlijk het omgekeerde principe van een koelkast. De warmtepomp heeft  energie nodig  voor het verdampen en comprimeren van het koudemiddel

De warmte wordt onttrokken door middel van een warmte wisselaar systeem uit een bron dit kan van alles zijn: lucht, water en bodem zijn de bekendste.

Met een goede warmtepomp-installatie kun je verwarmen en koelen. Je moet dan wel een lagetemperaturen verwarming hebben (bijvoorbeeld vloer- en wandverwarming). In de zomer koel je door de warmte af te voeren naar de bron, in de winter verwarm je door de de warmte uit de bron te onttrekken

Een warmtepomp gebruiken voor het maken van warm tapwater kan heel goed met een warmtepompboiler. Let wel op dat de eind temperatuur wel boven de legionella grens ligt (63 gragen celcius).

Het rendement ligt ergens tussen de 2,1 en 6,7, dit hangt af van de bron en de techniek. Lekker zuinig met energie dus.

Bedenk wel dat wanneer je gewoon de stekker in het stopcontact doet, je nog steeds geen duurzame energie hebt. Je moet eerst groene energie inkopen om duurzaam bezig te zijn. De combinatie met een windmolentje, zonnemodulen (PV) en een zonneboiler zou natuurlijk erg mooi zijn.

Enkele bekende toepassingen van warmte pompen :

De koelkast, de warmtepompdroger, de Aircondition

Vele fabrikanten en ondernemers hebben hun eigen “nice “ gecreerd. De een pronkt met ongehoord hoge EPC de ander zweert bij de eigen externe wisselaars. Of als de naam maar groen is dan verkoopt het wel.

ECHTER.

Wij vinden dat warmtepompem van hoge kwaliteit moeten zijn en het maatwerk voor de klant voldoende warmte kan genereren ( en opslaan !)  om de klant het gewenste comfort te geven.

Ook voor warmtepompen geld dat ze niet overal geplaatst kunnen worden. Zo dient men rekening te houden met de bron waar de warmte aan onttrokken wordt. Is de bron te klein dan kan deze bevriezen. en als men warmte toevoegt aan de bodem dan zou het zomaar kunnen dat de “bodemflora “ veranderd

Bij het plaatsen van een lucht water warmtepomp en airco is het zeer wenselijk rekening te houden met de geluidsdruk die deze apparaten genereren.

Hybride systemen

Zwembad warmtepomp

De warmtepomp houdt menig klein zwembad warm

lucht-water-warmtepomp-split
mg102_concepts

Menerga integreert  warmtepompsystemen in High Tech luchtconditionering systemen voor onder andere grote sport complexen en zwembaden.

Klik op bovenstaand plaatje en kijk wat Wikipedia over warmtepompen schrijft.

 

Vraag uw offerte aan

info@pyrosolar.nl

 

 

banner voor pyro
fortis_espada_6_5
Carport_met_fiat_500
DSCF4486
dik-geurts-store-h2o[1]
Camper en Caravan
PSBM_2200_l
2M BV compl
sma_sb2500hf_serie
0-04dc3de6-600
schnitt_399_300_100

Houtvergasser en palletbrander

zwembadverwarming-warmtepomp
Asbest verwijderen 01
led_buiten_lamp_a
Victron Lithium accu2

PyroSolar

0488 - 45 46 98

propaangas tanks
20160120_184035
PyroSolarWebShop 2